ГоловнаПолітика

Росія готує наступ проти всієї України, - екс-заступник начальника Генштабу

За словами Кабаненка, операція буде і повітряна, і наземна

Росія готує наступ проти всієї України, - екс-заступник начальника Генштабу
Фото: Макс Левин

Росія готує повітряну і наземну наступальну фронтову операцію проти всієї України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-перший заступник глави Генштабу, віце-адмірал Ігор Кабаненко.

"Навчання повітряно-десантних військ РФ на чолі з генералом Шамановим із залученням стратегічної авіації. Завершення формування ешелону, прірва протиповітряної оборони і створення угруповання ППО. Продовження глибинної спеціальної операції на території України. Нарощування ударного угруповання в Криму та на Сході. Мені як військовому зрозуміло: готується повітряна і наземна наступальна фронтова операція проти ВСІЄЇ України", - заявив Кабаненко.

"Що ще не зрозуміло політикам?? Де Ваша воля?? Досить відступати в підходах і діях! Розбронюйте мобзапаси, озбройте народ через легітимні механізми і дайте йому можливість захистити себе, свої сім'ї і державу! Ні п'яді рідної землі ворогові, нехай вона горить в агресора під ногами! Оголосіть Вітчизняну війну окупантам! Сформуйте Ставку Верховного Головнокомандування! Дійте, зрештою, і дайте можливість діяти людям!", - закликав Кабаненко.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада ухвалила звернення до держав-гарантів безпеки України, в якому, зокрема, міститься прохання про військову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram