ГоловнаПолітика

Туск: Україна може підписати Асоціацію з ЄС вже наприкінці березня

Прем'єр прогнозує підписання політичної частини

Туск: Україна може підписати Асоціацію з ЄС вже наприкінці березня
Фото: wek.com.ua

Глава уряду Польщі Дональд Туск прогнозує підписання політичної частини Угоди про асоціацію України з Європейський Союзом до кінця цього місяця, але після запланованої на 21 березня Ради Євросоюзу.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"День підписання оберемо разом з Києвом, не бачу причин, щоб щось дотискати силою. Як будемо готові, так підпишемо. Я б дуже хотів, щоб це відбулося в березні", - сказав він.

Туск зазначив, що підписання навряд чи відбудеться перед запланованим на наступну п'ятницю засіданням Ради ЄС, пояснивши це тим, що Київ, зокрема, зараз дуже зайнятий через події в Криму.

Нагадаємо, 6 березня президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на прес-конференції у Брюсселі заявив, що Європейський Союз готовий підписати політичну частину Угоди про асоціацію з Україною до президентських виборів, призначених на 25 травня цього року.

У минулі вихідні глава МЗС України Андрій Дещиця висловив сподівання, що політична частина Угоди про асоціацію з ЄС буде підписана 17 березня під час зустрічі глав МЗС держав європейської спільноти або 21 березня - на другий день саміту на рівні глав держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram