ГоловнаПолітика

"Регіонали" визнали референдум у Криму нелегітимним

Верховна Рада Криму не має повноважень приймати таке рішення, вважають у ПР

"Регіонали" визнали референдум у Криму нелегітимним
Юрий Мирошниченко
Фото: http://krivbass-regiony.com

Рішення кримського парламенту про проведення референдуму й ухвалення декларації про незалежність є нелегітимними.

Про це заявив журналістам у вівторок народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Звичайно, це незаконний, нелегітимний референдум. Верховна Рада Криму не мала повноважень приймати таке рішення. Це перше і головне, тому що йдеться про територіальну цілісність України. Це не є повноваженнями Верховної Ради Криму", - сказав Мірошниченко, пише Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, ми можемо говорити про наповнення автономії Криму реальними інструментами, механізмами щодо кадрових призначень, розподілу бюджету, але говорити про відокремлення Криму, тим більше так, як порушують це питання наші колеги кримські, які ініціювали референдум, я вважаю це нелегітимним, і навіть злочинним", - підкреслив він.

Коментуючи ухвалення кримським парламентом декларації про незалежність, Мірошниченко сказав: "Це не є легітимним рішенням".

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, Верховна Рада Криму прийняла декларацію про незалежність автономної республіки і Севастополя.

Також нагадаємо, Верховна Рада Криму винесла на референдум, який відбудеться 16 березня питання про приєднання автономії до Росії. У свою чергу Центральна виборча комісія доручила заблокувати доступ до бази даних Державного реєстру виборців для органів Держреєстру АР Крим та Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram