ГоловнаПолітика

У МЗС Росії визнали легітимність декларації про незалежність Криму

МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму абсолютно правомірним

У МЗС Росії визнали легітимність декларації про незалежність Криму
Фото: www.obozrevatel.com

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації визнали ухвалену сьогодні декларацію про незалежність Криму.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті відомства.

"МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму абсолютно правомірним. Російська Федерація буде повною мірою поважати результати вільного волевиявлення народів Криму, в ході референдуму, на який, як відомо, запрошені спостерігачі від ОБСЄ і по двосторонній лінії", - йдеться в документі.

У МЗС підкреслили, що в Декларації міститься міжнародно-правове обґрунтування цього кроку з посиланнями на Статут ООН та інші міжнародні документи, а також висновок Міжнародного Суду ООН від 22 липня 2010 року щодо Косова.

"У згаданому висновку, ухваленому за запитом Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Сербії, Міжнародний Суд підтвердив той факт, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує жодну норму міжнародного права. Цей же висновок чітко прозвучав під час слухань, що передували цьому рішенню Міжнародного Суду - зокрема, в документах і виступах офіційних представників США, Великобританії, Франції, Німеччини, Австрії, Данії та інших західних країн", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, Верховна Рада Криму ухвалила декларацію про незалежність автономної республіки і Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram