ГоловнаПолітика

Меджліс бойкотуватиме референдум, незважаючи на гарантії кримським татарам

За словами Чубарова, постанова ВР Криму не є предметом угод

Меджліс бойкотуватиме референдум, незважаючи на гарантії кримським татарам
Фото: glavcom.ua

Лідер Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари бойкотуватимуть референдум в Криму, незважаючи на надані їм гарантії Верховної Ради АРК.

Про це Чубаров сказав журналістам у Сімферополі, передає УНІАН.

Нагадаємо, сьогодні ВР Криму ухвалила постанову "Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу і його інтеграції в кримську спільноту", згідно з якою під час затвердження нової Конституції Республіки Крим мають передбачати низку гарантій, зокрема, надання кримськотатарській мові статусу офіційної, формування органів виконавчої влади Криму з гарантованим представництвом кримських татар 20% та ін.

"Нинішня Верховна Рада в сьогоднішній ситуації усвідомлює необхідність відновлення прав кримськотатарського народу. Ми розуміємо при цьому, що це лише сигнал - сигнал який дали всім сторонам, залучаним уже в кримську кризу. Я виходжу з того, що цей сигнал почують усі сторони - і в Києві, і в Москві, і у Вашингтоні, і багато міжнародних організацій. Я сподіваюся, що нам вдасться, спираючись на ці сигнали, приступити до вирішення питань, які не менш, а може, навіть більше, хвилюють все кримське суспільство - перш за все, відведення військ (Росії) на свої вихідні позиції", - зазначив Чубаров.

За його словами, Меджліс намагається пояснити кримчанам наслідки референдуму.

"Цей сигнал не є предметом угод. Наша позиція по референдуму залишається (незмінною) - ми проти проведення референдуму, ми його бойкотуємо. Ми робимо все, щоб пояснити жителям Криму його наслідки", - заявив голова Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram