ГоловнаПолітика

Рада розпочала роботу (онлайн-трансляція)

У порядку - ухвалення заяви про незаконність референдуму в Криму

У Верховній Раді розпочалося ранкове пленарне засідання.

У залі зареєструвалися 347 депутатів.

Засідання відкрили на півгодини пізніше, ніж запланували. На початку роботи ВР спікер Олександр Турчинов доручив організувати пряму трансляцію на територію перед Радою, де зібралися люди.

У порядку денному Ради на вівторок - ухвалення заяви у зв'язку з призупиненням головою парламенту, виконувачем обов'язків президента Олександром Турчиновим рішення Верховної Ради Криму про приєднання регіону до Росії як суб'єкта Російської Федерації та проведення 16 березня місцевого референдуму.

Також заплановано розглянути законопроект №2664 про технічно-юридичне вдосконалення виборчого процесу під час виборів депутатів Ради Криму, місцевих рад, сільських, селищних і міських голів Автономної Республіки.

Окрім того, у порядку денному є питання про скасування рішення ВР про звільнення Ігоря Темкіжева з посади судді Вищого адміністративного суду і, відповідно, з посади голови суду.

Депутатам пропонують повторно розглянути з пропозиціями в.о. президента законопроекти №0983 про скасування ліцензування будівництва об'єктів 1-3 категорії складності та №0956 про вдосконалення законодавства у сфері охорони дитинства.

У першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №3527 про перенесення запуску єдиного державного порталу адміністративних послуг з 2014-го на 2017-й, №2878 про організацію інклюзивного навчання, №3874 про дозвіл іноземним спортсменам-професіоналам працювати в Україні без дозволу на працевлаштування та №2106 про зобов'язання фондів соцстрахування опубліковувати всі свої постанови на веб-сайті.

Окрім того, депутатам запропоновано до розгляду низку проектів постанов про перейменування сіл і внесення міст до категорії обласного значення.

Також на засіданні виголосять присягу нові парламентарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram