ГоловнаПолітика

Викрадений у Бахчисараї український командир знайшовся і підняв над частиною прапор Росії

Тиждень тому він говорив про вірність народу України

Нібито викрадений вчора в Бахчисараї командир автомобільного батальйону Володимир Садовник привів у свою частину росіян.

"Разом з групою озброєних представників самооборони Криму, яких за інформацією джерел очолює полковник РФ Макагонов, на територію автомобільного батальйону ВМС України в Бахчисараї прибув зниклий напередодні командир Автобату Володимир Садовник", - повідомив глава медіа-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.

Прибулі представники самооборони Криму зробили кілька пострілів у повітря і увірвалися на територію Автобату.

"Вишикувавши особовий склад ввіреної йому частини Садовник заявив: "Хто зі мною - крок вперед". Зі строю вийшла певна кількість військовослужбовців частини. В строю залишилися всі офіцери і контрактники, призвані з регіонів України. Після цього Садовник заявив, що ті, хто не з ним, можуть залишити територію військової частини", - йдеться в повідомленні.

Після цього на плацу частини спустили прапор ВМС України, його місце зайняв прапор РФ.

Після цього Садовник з військовослужбовцями, які приєдналися до нього, стали завантажувати в техніку паливо, радіостанції, інше військове майно.

Тиждень тому в бесіді з "5-м каналом" Садовник говорив, що присягнув на вірність народу України в 1992-му році і не збирається порушувати присягу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram