ГоловнаПолітика

Армія США готова підтримати Україну

США готові "відповісти у разі потреби"

Армія США готова підтримати Україну
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Армія США готова підтримати союзників у Європі й надати підтримку Україні в разі загострення ситуації в країні.

При цьому Америка посилає Росії чіткий сигнал, що готова відповісти на загрозу, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі.

При цьому Демпсі зазначив, що американські дипломати працюють цілодобово, щоб урегулювати ситуацію із захопленням Росією українського Криму, повідомляє сайт НАТО.Також генерал сказав, що він розмовляв із військовими - колегами з Росії, і послав чіткий сигнал Україні та членам НАТО: США готові "відповісти в разі потреби".

"Ми намагаємося сказати (Росії) не нагнітати ситуацію далі в Східній Україні і дозволити створити умови для врегулювання ситуації в Криму", - сказав Демпсі в інтерв'ю PBS.

Коли його запитали, чи є ймовірність військового втручання США, Демпсі відповів: "Це питання, яке варте, щоб його оцінили та розглядали відповідно до розвитку подій".

"У нас є договірні зобов'язання з нашими союзниками по НАТО. І я запевнив їх: якщо це договірне зобов'язання буде задіяно (в Європі), ми відповімо", - сказав генерал США.

Демпсі попередив про те, що вторгнення російських військових у Крим створює ризики для всіх країн Європи і союзників у НАТО.

"Якщо Росія має право зробити це... Увійти в суверенну країну під приводом захисту етнічних росіян в Україні, то це створює ризики для Європи в місцях, де є етнічні анклави".

Нагадаємо, раніше НАТО закликало Росію повернути свої війська, які перебувають у Криму, в місця постійної дислокації.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram