ГоловнаПолітика

Російських журналістів не пустили в Україну

МЗС РФ вимагає відповіді

Російських журналістів не пустили в Україну
Фото: www.mtu.gov.ua

Українські прикордонники в аеропорту Донецька не пропустили російських журналістів. У в'їзді відмовили знімальним групам компаній "ТВ Центр" і ВДТРК, а також кореспондентам інших російських засобів масової інформації.

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС РФ, розміщеному на сайті відомства.

Офіційна Москва називає дії прикордонників цензурою ЗМІ і звертає увагу на відсутність реакції з боку зарубіжних журналістів.

Як йдеться на сайті "ТВ Центру", українські прикордонники провели з кореспондентами співбесіду, після чого в категоричній формі запропонували їм повернутися до Москви найближчим рейсом. Представники прикордонної служби пояснили, що мета поїздки журналістів не відповідає дійсності.

Українська влада раніше звинуватила російське телебачення в порушенні законів. На думку депутатів Верховної ради, такі канали, як "РТР- Планета", "Перший канал. Всесвітня мережа" і "НТВ Мир" закликають до війни і до зміни конституційного ладу країни. На слова влади відгукнулися деякі українські провайдери, відключено мовлення цих каналів.

Водночас нова влада Криму відключає українські канали. Зокрема, на півострові відключили чотири центральні і один регіональний канал. Замість них транслюють російське телебачення.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram