ГоловнаПолітика

Мер кримського міста відмовився підтримати референдум

Кангієв виступив за збереження цілісності України

Мер кримського міста відмовився підтримати референдум

Мер кримського міста Білогірськ Альберт Кангієв відмовився підтримати референдум про можливість приєднання регіону до Росії.

"На мою думку, ця дія нічого спільного, крім назви, з референдумом не має", - заявив чиновник, повідомляють "Новости Крыма".

Мер дотримується думки, що такий референдум суперечить Конституції, крім того, "немає ні часу, ні технічних можливостей достатньо підготуватися до його проведення".

Водночас Альберт Кангієв виступив за збереження цілісності України.

"Сьогодні наше головне завдання зберігати спокій, не встрявати в жодні конфлікти, ні з якого боку - ні один з одним, ні з владою. Ми повинні у своїй поведінці спиратися на те, що живемо в багатонаціональній, незалежній державі - Україні!" - зазначив Кангієв.

Нагадаємо, референдум про статус Криму, згідно з рішенням парламенту АРК, пройде 16 березня 2014 року. На плебісцит винесуть два питання: "Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?" І "Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?"

У референдумі також буде брати участь Севастополь, який не входить до складу Криму як місто державного значення. Севастопольські депутати проголосували за проведення референдуму про приєднання до Росії.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram