ГоловнаПолітика

Добкін запевняє, що нікуди не тікав

Екс-губернатор розповів, чому поїхав з аеропорту без паспорта

Добкін запевняє, що нікуди не тікав
Фото: Макс Левин

Екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін заявляє, що не порушував порядку проходження прикордонного контролю при перевірці документів у Харкові.

"Для мене ця інформація є нонсенсом, я нікуди не проривався", - сказав Добкін журналістам біля входу в будівлю прокуратури Харківської області.

За його словами, під час проходження ним прикордонного контролю у віп-терміналі аеропорту після прильоту до Харкова прикордонник заявив йому, що стався збій комп'ютера. "Я залишив свій паспорт, пішов у машину - тобто, вони мене ідентифікували, паспорт ми їм віддали з рук в руки", - пояснив Добкін.

За його словами, він чекав в автомобілі близько 30-40 хвилин, проте система так і не запрацювала. Після цього його помічник підійшов до прикордонників і сказав, що вони заберуть паспорт вранці, пославшись на пізню годину.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що вночі екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін при проходженні паспортного контролю в аеропорту втік і залишив там паспорт.

Добкін заявив, що він не планує переховуватися від правоохоронців і готовий у разі необхідності відповісти на їхні запитання. Він зазначив, що має намір зі своїм адвокатом відвідати виконуючого обов'язки прокурора області, щоб засвідчити це, а також вже дзвонив начальнику обласної міліції. За словами екс-губернатора, його паспорт ще перебуває в аеропорту, і він має намір поїхати за ним.

Добкін зазначив, що намагався зв'язатися з Аваковим, однак той не взяв трубку, а потім скинув його дзвінок.

Він повідомив, що вилетів до Москви увечері в четвер, і при цьому двічі проходив прикордонний контроль, оскільки Москва не була готова прийняти літак через завантаженість, і йому довелося чекати на можливість вилетіти близько 40 хвилин. Добкін припускає, що те, що сталося, може бути спробою тиску на нього у зв'язку з рішенням балотуватися на пост президента.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram