ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував Росії будувати новий тип відносин

Прем'єр закликав РФ усвідомити, що Україна ніколи не буде її підлеглою

Яценюк запропонував Росії будувати новий тип відносин
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що умовою початку переговорів із Російською Федерацією про ситуацію, що склалася в Криму, є виведення російських військ із території Криму.

"Сигналів багато. Рішень наразі немає. Ми задекларували чітко свою готовність вести переговори з урядом Росії, але для цього наші російські сусіди, які повинні стати російськими партнерами, по-перше, повинні вивести війська, по-друге, виконувати двосторонні та багатосторонні зобов'язання, які Росія підписала. По-третє, перестати підтримувати сепаратистів і терористів, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим, четверте - всьому світу заявити про те, що так - Україна і Росія почали будувати новий тип відносин", - сказав Яценюк на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд України чітко декларує, що готовий вибудовувати відносини з Російською Федерацією.

При цьому Яценюк наголосив: "Україна ніколи не буде ні підпорядкованою Росії, ні філією Росії на території України".

Також він повідомив, що зробив запит про другу телефонну розмову з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

"Я зробив запит на другу телефонну розмову з російським прем'єром. Я думаю, коли звільниться, ми зможемо переговорити", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Росія розірвала дипломатичні відносини з Україною і відмовляється йти на контакти з новою владою, не визнаючи усунення президента Віктора Януковича.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram