ГоловнаПолітика

Константинов вимагає від Росії визначитися з долею Криму

Спікер Держдуми у відповідь запропонував почекати підсумків референдуму

Константинов вимагає від Росії визначитися з долею Криму
Владимир Константинов
Фото: www.rada.crimea.ua

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов заявив у Москві, що влада АРК чекає від російської влади рішення щодо долі автономії.

Про це він заявив у п'ятницю на зустрічі зі спікером та депутатами Держдуми

, повідомляють РИА Новости.

"Щодо першого питання (референдуму) є один нюанс - чи хоче Росія нас взяти? Тому ми (ВР) і ухвалили постанову про входження до складу РФ... Тепер м'яч на вашому боці, ви повинні вирішити долю Криму, сподіваюся, на віки", - сказав він.

У відповідь спікер Держдуми Сергій Наришкін заявив, що рішення ухвалять за результатами референдуму в Криму.

"Ми з повагою ставимося до історичного вибору населення Криму і підтримаємо вільний вибір населення Криму, та й Севастополя", - сказав Наришкін.

Делегація у п'ятницю зустрічається зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним. У зустрічі беруть участь представники думських фракцій, зокрема голова фракції "Єдиної Росії" Володимир Васильєв, перший заступник голови фракції КПРФ Іван Мельников, керівник фракції ЛДПР Володимир Жириновський, перший заступник голови фракції СР Михайло Ємельянов, представники профільного комітету у справах СНД, у тому числі голова Леонід Слуцький.

Раніше Слуцький заявив , що остаточну позицію щодо входження Криму до складу РФ депутати Держдуми формуватимуть тільки на підставі підсумків кримського референдуму.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що кримська влада технічно не зможе провести референдум щодо входження автономії до складу Росії, запланований на 16 березня, через блокування доступу до даних Державного реєстру виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram