ГоловнаПолітика

Нідерланди заарештували рахунки українських екс-чиновників на сотні мільйонів доларів

Колишнє керівництво України ризикує суттєво збідніти

Нідерланди заарештували рахунки українських екс-чиновників на сотні мільйонів доларів

Нідерланди наклали арешт на "кілька сотень мільйонів доларів", які можуть належати колишнім українським чиновникам.

Про це повідомив у четвер увечері міністр фінансів Йєрун Дейсселблум в передачі національного телеканалу, інформує ІТАР-ТАРС.

Підозрілі активи швидше за все пов'язані зі списком 18 українських екс-чиновників, проти яких Євросоюз ввів санкції. Подробиць цієї справи міністр не повідомив, сказавши, що проводиться розслідування всіх обставин.

Раніше в інтерв'ю телеканалу НІС він сказав, що в Нідерландах банки та інші фінансові установи за законом зобов'язані повідомляти про підозрілі операції, проте платежі і перекази можна зупинити тільки за вказівкою влади.

Нагадаємо, напередодні в офіційному виданні Євросоюзу Eur-Lex опублікували постанову про замороження активів 18 громадян України, підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. До чорного списку увійшли Віктор Янукович і його сини Олександр та Віктор, екс-голова МВС України Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син, народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка, екс-керівники СБУ Олександр Якименко та Ігор Калінін, екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-голова Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, народний депутат Сергій Клюєв, екс-заступник голови МВС Віктор Ратушняк, екс-прем'єр Микола Азаров і його син, депутат від Партії регіонів Олексій Азаров, український бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник і екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram