ГоловнаПолітика

Канада вигнала з країни російських військовослужбовців

Рішення пов'язане з політикою РФ щодо України

Канада вигнала з країни російських військовослужбовців
Фото: nk.org.ua

Влада Канади вирішила вислати з країни всіх російських військовослужбовців, що перебувають там, а саме дев'ять осіб.

Про це повідомляє канадський телеканал CTV з посиланням на джерело в урядових колах, інформує Lenta.ru.

За його словами, всіх російських військовослужбовців в Канаді зобов'язали залишити країну протягом доби. Шість російських військових зараз вчать англійську та французьку мови в провінції Квебек, ще один викладає канадським колегам російську мову, а двоє військовослужбовців проходять підготовку на військовій базі Гейджтаун в провінції Нью-Брансвік.

Вислання російських військовослужбовців проводиться на тлі невдоволення Оттави рішенням, яке 6 березня ухвалив парламент Криму. Депутати проголосували за вихід автономної республіки зі складу України з її майбутнім приєднанням до Росії, якщо з цим на референдумі погодяться жителі регіону. Канада поряд зі США і Євросоюзом назвала запланований на 16 березня плебісцит нелегітимним.

У Держдумі РФ заявили, що остаточну позицію з цього питання депутати формуватимуть тільки на підставі підсумків кримського референдуму.

Канада і раніше висловлювала невдоволення російською політикою в Україні. Зокрема, після того як Рада Федерації санкціонувала введення в Україну російських військ, Оттава відкликала свого посла з Москви для консультацій і припинила підготовку до саміту країн "великої вісімки", який має відбутися в Сочі в червні 2014 року.

Крім того, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер 5 березня заявив про припинення усіх видів військового співробітництва з російськими збройними силами. Зокрема, Канада відмовилася від участі у спільних з Росією антитерористичних навчаннях "Пильний орел - 2014". Ці навчання з 2009 року проводилися військово-повітряними силами Росії, США і Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram