ГоловнаПолітика

Меджліс закликав бойкотувати референдум

Кримські татари не визнають рішення Верховної Ради АРК

Меджліс закликав бойкотувати референдум
Рефат Чубаров
Фото: glavcom.ua

Меджліс кримськотатарського народу закликає жителів півострова бойкотувати референдум про вихід Криму зі складу України, призначений на 16 березня.

"Меджліс кримськотатарського народу не визнає цей референдум. Відповідно, закликає всіх жителів Криму, незалежно від їх національності, повністю бойкотувати всі етапи підготовки, а також голосування в день проведення референдуму", - сказав голова Меджлісу Рефат Чубаров в ефірі каналу АТR в четвер, інформує "Інтерфакс-Україна".

При цьому Чубаров пояснив, що це рішення ухвалили напередодні на засіданні Меджлісу, ще до зміни дати референдуму.

"В умовах, коли на вулицях війська, в умовах, коли повна правова вакханалія, оголошення якого-небудь референдуму, а також за відсутності законодавства - це дія для майбутньої дестабілізації ситуації в Криму", - наголосив він.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму винесла постанову про входження до складу Російської Федерації у статусі суб'єкта Російської Федерації; ухвалила призначити на 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (разом із м. Севастополь), на який винести такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації та Федеральних зборів Державної думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації.

Постанова набула чинності з моменту винесення.

Після цього президент РФ Володимир Путін провів закриту нараду з членами російського Радбезу; про її зміст і підсумки не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram