ГоловнаПолітика

Посол ЄС: для виходу Криму зі складу України потрібен всеукраїнський референдум

Ян Томбінський підкреслює порушення кримським парламентом Конституції країни

Посол ЄС: для виходу Криму зі складу України потрібен всеукраїнський референдум
Фото: http://polemika.com.ua

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає, що питання виходу Криму зі складу України можна вирішити тільки на всеукраїнському референдумі.

Про це він сказав на брифінгу, інформує РБК-Україна.

"Я знаю, що існує стаття 73 Конституції України, в ній розписана процедура, за якою вихід території зі складу України може вирішуватися тільки на всеукраїнському референдумі", - сказав Томбінський.

Він зазначив, що це питання має вирішуватися в рамках українського законодавства.

"Крим є частиною України, і те, що стосується Криму, має вирішуватися в рамках українського законодавства", - сказав Томбінський.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму ухвалила постанову увійти до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації; призначити на 16 березня 2014 загальнокримський референдум (разом із м. Севастополь), на який винести наступні альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до Президента Російської Федерації та Федеральних Зборів Державної Думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації.

Постанова набула чинності з моменту ухвалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram