ГоловнаПолітика

Рішення про входження Криму до складу РФ продиктоване тиском Києва, - віце-спікер Верховної Ради

У Криму "очікують обурення" української влади на це рішення

Рішення кримського парламенту про входження Криму до складу Російської Федерації обумовлено погрозами з боку центральної української влади та нагнітанням ситуації.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради АРК Сергій Цеков сьогодні, 6 березня, на брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання, чому в першому пункті постанови приймається рішення про входження до складу РФ, а наступний пункт - про призначення референдуму, він зазначив: "Ми просто враховували ситуацію. Крім того, ми повинні зіставити наші процеси, які мають йти у наших взаєминах з Росією, Україною та іншими країнами міжнародного співтовариства, і щоб ситуація не нагніталася. Якби діяли ті демократичні принципи, про які дуже люблять говорити в Україні, якби не було цих постійних погроз з боку нинішньої нелегітимної влади України, то, можливо, ми пішли б тим шляхом, який ми вибирали раніше. А з урахуванням того, що загрози сиплються і є не просто погрози, є конкретні дії, ми вже пішли на ухвалення цього рішення".

Щодо рішення про перенесення референдуму на 16 березня, він сказав: "Ми хочемо робити швидко все. Ми хочемо, щоб ця криза розв'язалася якомога швидше".

При цьому Цеков зауважив, що "очікує обурення" української влади на рішення кримського парламенту.

Водночас він підкреслив, що до таких дій в автономії спонукали дії націонал-радикалів, фашистів і нацистів: "Дії націонал-радикалів, фашистів і нацистів спонукали нас повернутися до теми статусу Криму".

Нагадаємо, сьогодні, Верховна Рада Криму ухвалила рішення про приєднання автономії до Росії як "суб'єкта Російської Федерації". Крім цього, кримський парламент ухвалив рішення перенести референдум про статус Криму на 16 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram