ГоловнаПолітика

Україна виключає, що видасть лідера "Правого сектору" Росії

Закон виключає видачу громадянина України іноземній державі

Україна виключає, що видасть лідера "Правого сектору" Росії
Фото: Макс Левин

Україна не має наміру видавати Росії лідера радикального об'єднання "Правий сектор" Дмитра Яроша.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"У зв'язку із наявністю у Дмитра Яроша  громадянства України, відповідно до ст. 25 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року, ст. 57 Конвенції по правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, п. 1 ст. 10 Кримінального кодексу України, а також п. 1 ч. 1 ст. 589 Кримінально-процесуального кодексу України, в його видачі буде відмовлено", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що зазначені положення законодавства виключають видачу громадянина України іноземній державі, у зв'язку з чим підстав для затримання і видачі Яроша іноземній державі не передбачено.

Однак відповідно до положень Європейської конвенції, а також Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, на прохання російської сторони може бути організовано розгляд клопотання про перейняття Україною кримінального провадження щодо Яроша.

При цьому в повідомленні говориться, що зараз в Головне управління міжнародно-правових зв'язків та європейської інтеграції Генеральної прокуратури України жодних клопотань з цього приводу не надходило.

Нагадаємо, 5 беерзня Слідчий комітет Росії оголосив Дмитра Яроша в міжнародний розшук.

У Росії проти Яроша порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram