ГоловнаПолітика

За добу в Криму розвантажили 5 кораблів російських військ

З'явився точний розклад російських кораблів на цю хвилину

За добу в Криму розвантажили 5 кораблів російських військ
Фото: EPA/UPG

Згідно з оперативною інформацією, за останню добу в Криму розвантажено 5 російських військових кораблів - з кожного відвантажено до 300 осіб і до 20 одиниць автомобільної техніки.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Він наводить інформацію про загальну кількість військових кораблів РФ у Криму.

"У районі на вихід з оз. Донузлав знаходяться російські кораблі : СФП - 183 , Москва , Штиль , Блискавка . Станом на 13.00 з Севастополя прибули Шахтар і знятий з консервації бпк Очаків. Кіл - 25 прибув з бочками , після установки яких планується загородити за допомогою бпк Очаків вихід з оз.Донузлав для блокування виходу українських кораблів " , - відзначає він.

За словами Тимчука, продовжується нарощування сил на території Криму.

"За останню добу вже розвантажено 5 кораблів: 2 БДК Балтійського флоту (Мінськ, Калінінград), 2 БДК Північного флоту (Оленегорський Гірник, Георгій Побідоносець) і сьогодні Азов. Тільки за останню добу відвантажено до 300 осіб і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного (!) корабля. Більше того, з Азова відвантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси "Штурм", - зазначає він.

Крім того, за наявною інформацією, в Новоросійську ще завантажують 3 БДК і планують перевезти вже більш важку техніку.

Нагадаємо, вісімнадцять держав-членів ОБСЄ спрямовують в Україну на її запрошення 35 військовослужбовців без зброї, щоб визначити стурбованість Києва щодо "незвичайної військової діяльності" в країні.

Зазначимо також, російські війська заблокували кілька військових частин ЗСУ в Криму, вимагаючи від військових здатися. Однак українські військові заявляють, що залишаються вірними народу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram