ГоловнаПолітика

Парубій: РФ намагається приховати від місії ОБСЄ свої війська у Криму

Солдат спішно передислокують

Парубій: РФ намагається приховати від місії ОБСЄ свої війська у Криму
Андрей Парубий
Фото: obozrevatel.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявляє, що Росія намагається передислокувати свої війська в Криму, щоб місія ОБСЄ не зафіксувала їхньої присутності.

"Для нас не стоїть питання, перебувають там російські війська чи ні. Звичайно, вони там є. Звичайно, вони стоять біля наших частин. І навіть цієї ночі, коли стало відомо, що місія ОБСЄ їде у Крим, вони намагаються передислокувати їх, щоб ті війська, які є у складі ЧФ РФ, залишилися, а ті, які були перекинуті з Росії - не як ЧФ РФ - вони намагаються відвести на бази, щоб ОБСЄ не змогла зафіксувати їхньої присутності. Але війська ЧФ РФ і війська РФ перебували і перебувають на півострові Крим", - наголосив Парубій на брифінгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Очевидно, що тільки прикриття здійснювалося так званими загонами самооборони. Більшість активних дій проводили спецпризначенці, російські військовослужбовці. І вони навіть не приховують це в розмовах з нашими військовими, з нашими частинами", - додав він.

Нагадаємо, в середу міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що люди у військовій формі без розпізнавальних знаків у Криму не мають жодного стосунку до російської армії. А міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що військовослужбовці Чорноморського флоту РФ перебувають у місцях дислокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram