ГоловнаПолітика

Порошенко лідирує в президентському рейтингу

Відрив від найближчого переслідувача Кличка становить понад 6 процентних пунктів

Порошенко лідирує в президентському рейтингу
Фото: Макс Левин

Центр соціальних і маркетингових досліджень "Социс" оприлюднив рейтинг кандидатів у президенти, згідно з яким лідирує зі значним відривом позафракційний депутат Петро Порошенко.

Результати опитування доступні на сайті соціологічної компанії. Воно проводилося з 25 лютого по 4 березня по всій території України. В опитуванні взяли участь 2004 респонденти старше за 18 років.

За Петра Порошенка готові проголосувати 21,2% опитаних.

Лідера партії "УДАР" Віталія Кличка підтримують 14,6%, лідера "Батьківщини"- 9,7%, депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпка - 7,1%, лідера Комуністичної партії Петра Симоненка - 5%, за лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока готові - 2,5%, голову "Правого сектора" Дмитра Яроша - 1,6%, за екс-главу адміністрації президента Віктора Медведчука - 1%.

Фото: http://www.socis.kiev.ua/

7,8% опитаних проголосували б за іншого кандидата, 18,2% респондентів ще не визначилися зі своїм вибором, а 11,4% відповіли, що не брали б участі в голосуванні.

Всього 58,3% опитаних висловили повну впевненість в участі в голосуванні 25 травня, ще 23,6% готові прийти на вибори. Лише 7,6% респондентів відповіли, що не голосуватимуть зовсім, 5,5% сумніваються в своїй участі у виборах, а 5% опитаних не змогли відповісти на запитання про готовність взяти участь у президентських виборах.

Крім того, на сайті опубліковано рейтинг партій. Згідно з ним, у разі позачергових виборів у Верховну Раду пройдуть партії "Батьківщина" (15,4%), "УДАР" (15%) і "Солідарність" Петра Порошенка (13,1%), а також Партія регіонів (9, 5%) і Комуністична партія (5,4%).

За партію "Свобода" проголосували б 4,3% опитаних, що недостатньо для подолання п'ятивідсоткового бар'єру.

Фото: http://www.socis.kiev.ua/

При цьому 18,9% респондентів не змогли однозначно відповісти на питання, а 11,4% не брали б участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram