ГоловнаПолітика

Введення санкцій проти Росії не допоможе Україні в короткостроковій перспективі, - думка

За словами Палія, російська влада давно говорила відкрито про напад на Крим

Введення санкцій проти Росії не допоможе Україні в короткостроковій перспективі, - думка
Фото: Артем Атаманюк

Введення санкцій проти Росії, про які заявляють у ЄС та США, може бути ефективним тільки в довгостроковій перспективі, вважає політичний експерт Олександр Палій.

"Ідея нападу на Крим живе в російській політичній верхівці вже давно. Вони кажуть про це не криючись. Янукович перетворився на стовідсоткову російську маріонетку. Очевидно, були угоди про повне знищення України як держави", - зазначив він під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

На думку Палія, Росія недооцінила світову громадськість, яка погодилася допомогти Україні: "Ми побачили спробу деструктивного реваншу. Але все це може привести до серйозних геополітичних наслідків".

Експерт зазначив, що застосування санкцій проти РФ не буде результативним у короткостроковій перспективі.

"У короткостроковій ескалації санкції не ефективні, тоді треба відповідати силою або прямою загрозою сили, що ми і бачили з боку США. Але ескалацію в довгостроковій перспективі санкції теж можуть зупинити", - підкреслив Палій.

При цьому експерт Інституту Горшеніна Євген Курмашов вважає, що на позицію Заходу впливає і російське лобі.

"Не варто недооцінювати лобістський потенціал, який має Росія на рівні всього світу. Існує певна лобістська система, яка вибудовувалася як мінімум 7-8 останніх років", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора США заявили, що можуть запровадити санкції проти Росії до кінця цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram