ГоловнаПолітика

Суд заборонив Попову покидати Україну

Екс-чиновник має намір максимально співпрацювати зі слідством

Суд заборонив Попову покидати Україну
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва 2 березня обрав для екс-голови КМДА Олександра Попова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, але заборонив виїзд за кордон.

Про це Українські Новини повідомив адвокат Попова Микола Карнаух.

"У неділю суд обрав як запобіжний захід для мого підзахисного особисте зобов'язання, заборонив йому покидати місця проживання, а саме Київ і Комсомольськ (Полтавська область), і постановив здати свій закордонний паспорт", - повідомив адвокат.

Він наголосив, що на такому запобіжному заході наполягала прокуратура, і захист Попова не заперечував, оскільки сам екс-чиновник має намір максимально співпрацювати зі слідством.

При цьому Попов заперечує свою провину в інкримінованих злочинах, зокрема, заперечує свою причетність до організації силового розгону протестувальників у ніч 30 листопада 2013 року на Майдані.

Карнаух наголосив, що Попова 7 лютого суд звільнив від кримінальної відповідальності на підставі закону про "амністію" причетних до масових акцій протесту.

Але, за словами адвоката, звільнений екс-голова КМДА був на нереабілітованих підставах, а отже, притягувати його повторно до відповідальності за одне і те саме правопорушення не можна.

Також адвокат повідомив, що екс-заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимир Сівкович, колишній начальник Головного управління МВС у Києві Валерій Коряк, які проходять у справі як спільники Попова, на суді не були. Правоохоронці досі не можуть знайти їх.

Нагадаємо, наприкінці лютого Генеральна прокуратура відновила розслідування проти цих осіб, але змінила класифікацію інкримінованих злочинів, зокрема, тепер їх підозрюють не в перевищенні службових повноважень, а в перешкоджанні проведенню мирних акцій протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram