ГоловнаПолітика

Прикордонники не впустили в Україну 337 росіян

Контроль посилили в рамках боротьби зі спробами дестабілізації

Прикордонники не впустили в Україну 337 росіян
Фото: zhitomir.info

Прикордонники за минулу добу не впустили в Україну 337 громадян Російської Федерації, чотирьом із них заборонено в'їзд в Україну.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Служба також докладно описує затримання одного з громадян Росії, який прямував до Криму для участі в заходах дестабілізаційного характеру.

Чоловіка спортивної статури з татуюванням "ВДВ" затримали прикордонники сьогодні вночі під час оформлення поїзда "Москва - Сімферополь" у залізничному пункті пропуску "Харків-Пасажирський". У росіянина виявили камуфльовану форму та армійські черевики. За словами чоловіка, він прямував до родичів у Миколаїв.

Про чоловіка прикордонники повідомили співробітників СБУ.

Під час фільтраційних заходів у росіянина виявили військовий квиток командира відділення підрозділу спеціального призначення військово-десантних військ Російської Федерації. Також згодом у мобільному телефоні було виявлено текстове повідомлення "Поїхав до Криму, звідти на фронт - воювати, якщо що - я хворий".

Як раніше повідомляли, для недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, в пунктах пропуску для автомобільного сполучення та місцевих пунктах пропуску здійснюють посилений прикордонний контроль і відповідні заходи.

У разі виявлення осіб, які надали неправдиві відомості про мету запланованого перебування в Україні, прямують для участі в різних масових заходах, а також причетні до участі в заходах дестабілізації ситуації в Україні та інших підривних акціях, прикордонники забороняють їм в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram