ГоловнаПолітика

Лавров: Україна повинна провести конституційну реформу

Росія вимагає враховувати інтереси всіх без винятку регіонів

Лавров: Україна повинна провести конституційну реформу
Фото: www.vestikavkaza.ru

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на зустрічі з головою дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон заявив, що Україна повинна провести конституційну реформу, яка враховувала б інтереси всіх регіонів країни.

Зустріч Лаврова та Ештон пройшла 4 березня в Мадриді, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Лавров звернув особливу увагу співрозмовниці на, по суті, вичерпне роз'яснення російської позиції, зроблене президентом Російської Федерації В. В. Путіним під час прес-конференції 4 березня. Міністр наголосив, що стійка нормалізація становища в цій країні повинна спиратися на основні принципи Угоди про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого, включаючи реалізацію конституційної реформи, яка враховувала б повною мірою інтереси всіх без винятку регіонів України, створення уряду національної єдності, роззброєння незаконних формувань і видалення їх з вулиць українських міст", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України.

У вівторок Путін заявив, що не бачить необхідності використовувати війська на території України і вважає "напружену ситуацію на півострові вичерпаною". Як вважають експерти, під тиском Заходу Росія відмовилася від введення військ на територію України, але плани федералізації країни залишаються чинними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram