ГоловнаПолітика

Аксьонов: референдум про статус Криму може пройти ще до 30 березня

Остаточне рішення про дату ухвалять на засіданні ВР Криму

Аксьонов: референдум про статус Криму може пройти ще до 30 березня
Фото: www.facenews.ua

Референдум в Автономної Республіки Крим може відбутися ще до 30 березня.

Про це повідомив Сергій Аксьонов, призначений Верховною Радою головою Ради Міністрів автономії, на прес-конференції в Сімферополі у вівторок.

"Референдум пройде, я думаю, навіть раніше, ніж 30 березня. Ми сьогодні в рамках робочої групи з організації референдуму приймемо це рішення, постараємося найближчим часом повністю дізнатися волю кримчан і будемо діяти згідно з тією думкою, яку нам висловлять кримчани", - сказав він, повідомляють РИА Новости.

Прем'єр-міністр Криму додав, що остаточне рішення про дату референдуму ухвалять на засіданні ВР Криму, яке планують провести до кінця тижня.

Нагадаємо, 27 лютого депутати ВР Криму проголосували за проведення референдуму про статус Криму 25 травня 2014 року. Згодом Аксьонов повідомив, що референдум про статус автономії пройде в Криму 30 березня.

Водночас у Центральній виборчій комісії заявили, що правових підстав для проведення референдуму з розширення автономії Криму немає. Зазначимо також, що Сергій Аксьонов є нелегітимно призначеним прем'єром Криму, а рішення про референдум ухвалили без належного кворуму депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram