ГоловнаПолітика

Вілкул виступив за розширення повноважень регіонів

Колишній віце-прем'єр закликає зберегти цілісність України

Вілкул виступив за розширення повноважень регіонів
Александр Вилкул

Екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул виступив за розширення повноважень регіонів.

"Всі політичні сили, всі українці повинні об'єднатися навколо ідеї збереження Незалежної України в її територіальних межах! Влада негайно повинна представити план врегулювання конфлікту в Криму. Критично важливим рішенням має бути розширення прав і повноважень регіонів - як фінансових, так економічних і гуманітарних", - написав Вілкул на своїй сторінці в Facebook.

Екс-віце-прем'єр вважає, що в нинішній ситуації для об'єднання країни і виходу з кризи всім політичним силам необхідно прибрати радикалізм, як з виступів, так і з дій.

"Влада має зробити все, щоб прибрати бойовиків з вулиць і забезпечити безпеку людей. Необхідно розблокувати всі адміністративні будівлі. Гарантувати і забезпечити безпеку мерів, депутатів усіх рівнів, обраних від ПР, які зараз піддаються величезному тиску, в тому числі фізичному, і всіх членів Партії регіонів. Це є обов'язком влади та ключовим завданням партії", - підкреслив він.

Вілкул виступив проти нав'язування ідеології, знесення пам'ятників і посягання на глибинні гуманітарні та мовні цінності.

"Влада має забезпечити ефективність роботи традиційних функцій Центру: зовнішньополітичну діяльність, безпеку країни та громадян, податкову і митну системи. При цьому, для розвитку регіонів у рамках єдиної держави необхідно забезпечити їх максимальні повноваження. Україна різна, але для нас вона одна - вона наша Батьківщина!", - підкреслив екс-віце-прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram