ГоловнаПолітика

Новий губернатор Луганcької області фінансував Антимайдан, - Геращенко

Депутат закликала не повторювати помилки 2005 року

Новий губернатор Луганcької області фінансував Антимайдан, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Призначений губернатором Луганської області Михайло Болотських державним коштом фінансував Антимайдан.

Про це написала депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Одним із тих, хто забезпечував Антимайдан наметами, польовими кухнями, їжею - до речі, за бюджетний рахунок - був тодішній голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Болотських", - написала вона.

"Сьогодні його - ні, не перевіряють на предмет нецільового використання бюджетних коштів і причетності до організації Антимайдану. Його призначили... губернатором Луганської області", - констатує депутат.

"Я не хочу порушувати єдність нової владної команди, готова працювати на загальну справу. Розумію, як непросто зараз формується команда, як мало охочих іти на камікадзе, особливо управляти східними регіонами. Але є межа компромісу. Такі призначення - давайте проведемо їх через Майдан! Чому ні? Як буде добро на такий компроміс - ОК, але я сумніваюся", - зазначила Геращенко.

За словами депутата, вона вже підготувала всі необхідні запити до Генпрокуратури, щоб перевірити роль та участь Болотських в організації Антимайдану.

"Ми не маємо права повторювати помилки 2005-го, коли непокаране зло і пристосуванство потім стало благодатним ґрунтом для жахів 2014 року", - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, 2 березня в. о. президента Олександр Турчинов призначив Михайла Болотських головою Луганської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram