ГоловнаПолітика

Євросоюзу запропонували накласти на РФ збройове ембарго

Заходів проти Росії можуть ужити, якщо ситуацію не вирішать за взаємною згодою сторін

Євросоюзу запропонували накласти на РФ збройове ембарго

У понеділок, 3 березня, міністри закордонних справ країн Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі обговорили список можливих заходів впливу на Росію, якщо вона не поверне в казарми розташовані в Криму війська.

Як стало відомо Agence France-Presse, у запропонованій до підписання резолюції серед іншого є пункт про заборону постачання зброї в Росію.

Пропозицію про запровадження збройового ембарго в тексті проекту резолюції взято в квадратні дужки, що зазвичай означає можливість його зміни або видалення з остаточного тексту. Як сказано в проекті документа, заходів проти Росії можуть ужити, якщо ситуацію не вирішать за взаємною згодою сторін, і "в разі можливих подальших негативних дій з боку Росії", пише Lenta.ru.

Найвідомішим випадком придбання Росією зброї в Європі стала купівля у Франції вертольотоносців "Містраль". Контракт на суму понад мільярд доларів підписано 2011 року. Очікують, що перший корабель надійде на озброєння ВМФ РФ у жовтні 2014 року.

Також відомо, що європейці оголосили, що припиняють переговори з РФ про запровадження безвізового режиму. Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації дозволила президентові Володимиру Путіну використовувати російські війська в Україні, що спричинило обурення Києва і Заходу, де визнали це дозволом на підготовку до вторгнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram