ГоловнаПолітика

Україна посилила контроль на кордоні з Росією

Підозрілим особам прикордонники забороняють в'їзд в Україну

Україна посилила контроль на кордоні з Росією
Фото: zhitomir.info

Державна прикордонна служба України посилила контроль на межі з Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"З метою недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, в пунктах пропуску для автомобільного сполучення та місцевих пунктах пропуску проводяться посилений прикордонний контроль і відповідні заходи", - наголошено в повідомленні.

Під час перевірки документів у всіх громадян РФ прикордонники проводять опитування про мету запланованого перебування в Україні. Усі автотранспортні засоби, які в'їжджають в Україну, зазнають докладного огляду із залученням службових собак і необхідних технічних засобів прикордонного контролю.

"Такі самі заходи проводять у залізничних пунктах пропуску. Здійснюється опитування учасників міжнародного руху та поїзних бригад про категорії осіб, які, ймовірно, їдуть для участі у заходах дестабілізаційного характеру. На перонах залізничних станцій, у межах пунктів пропуску (контролю), запроваджують додаткові режимні заходи, організовано взаємодію з лінійним відділом міліції на транспорті для локалізації можливих конфліктних ситуацій", - наголошено в повідомленні.

До таких заходів посилення залучають патріотично налаштованих членів добровільного громадського формування згідно з порядком, визначеним Законом України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону".

"У разі виявлення осіб, які надали неправдиві відомості про мету запланованого перебування в Україні, їдуть для участі в різного типу масових заходах, а також причетні до участі у заходах дестабілізації ситуації в Україні та інших підривних акціях, прикордонники забороняють в'їзд в Україну", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба України перерахувала випадки прибуття в Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм і угод. Починаючи з 28 лютого, у Севастополь зайшли 4 кораблі Північного і Балтійського флотів. Окрім того, усупереч міжнародним угодам кордон перетнули вертольоти і літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram