ГоловнаПолітика

Російські війська заблокували військові частини в Новоозерному, Перевальному та Феодосії

Феодосійські військові відмовляються переходити на бік Росії

У Криму російські військові заблокували роботу військових частин у Новоозерному, Перевальному та Феодосії. Заблоковані феодосійські війська відмовляються здаватися росіянам і порушувати присягу.

Про це повідомив начальник кримського медіа-центру Міноборони України Владислав Селезньов.

"Зміна ситуації за ніч 02-03.03. Перевальне (36 бригада) + 11 КамАЗів з військовослужбовцями РФ, усього близько 30 одиниць техніки, понад 1000 автоматників, 4 КамАЗи з автоматниками в Новоозерному (там Південна військово-морська база ВМС), підполковник ЗС РФ вимагає здатися й опечатати зброю і боєприпаси, забезпечити їх охорону силами автоматників РФ. Моряки відмовилися виконувати вимоги росіян. Феодосія - блокада морпіхів, з російського боку: 4 БТРи, 1 вантажівка, близько двох десятків автоматників", - написав Селезньов на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Як повідомили згодом, українські військові у Феодосії відмовляються порушувати присягу на вірність Україні.

"Військовослужбовці Феодосійського зенітно-ракетного полку урочисто підняли над плацом частини державний прапор України і виконали державний гімн... Весь особовий склад полку продовжує служити народу України і виконувати поставлені завдання", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Військовослужбовці Феодосійського окремого батальйону морської піхоти, як наголошують, напередодні відмовилися від пропозицій військовослужбовців Росії та радикально налаштованих активістів перейти на бік кримської влади за "велике грошове утримання та інші матеріальні вигоди".

Окрім цього, як наголошено в повідомленні прес-служби Міноборони, командир батальйону отримав анонімний телефонний дзвінок із погрозою вивезти членів його сім'ї в невідомому напрямку, якщо морські піхотинці не присягнуть на вірність кримському керівництву.

Нагадаємо, раніше люди з автоматами в камуфляжі і без розпізнавальних знаків заблокували також військові частини в Бахчисараї і на Фіоленті (Севастополь).

Зазначимо також, сьогодні офіцери Штабу командування Військово-Морських сил Збройних сил України відмовилися перейти на бік кримських сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram