ГоловнаПолітика

У Севастополь зайшли 4 кораблі Північного і Балтійського флотів

Крім того, в обхід міжнародних угод прилетіли вертольоти і літаки

У Севастополь зайшли 4 кораблі Північного і Балтійського флотів
Фото: metaprom.ru

Державна прикордонна служба України перерахувала випадки прибуття в Крим підрозділів Збройних сил Російської Федерації з порушенням міжнародних норм і угод.

"Так, о 8:45 28 лютого цього року пост технічного спостереження на мисі Такіль спостерігав переліт понад 10 бойових вертольотів з боку Російської Федерації в Україну. 3 вертольоти (2 КА-27 та 1 Мі-8) приземлилися в аеропорту "Кача" та були оформлені у прикордонно-митному відношенні встановленим порядком відповідно до раніше поданої заявки. Решта вертольотів приземлилися поряд з аеропортом, при цьому на запитання старшого прикордонного наряду щодо необхідності оформлення встановленим порядком цих вертольотів, які прибули на територію України з порушенням відповідної угоди без попередньої заявки, відповіді не отримано", - йдеться в повідомленні відомства.

28 лютого на аеродром "Гвардійський" прибуло 8 військово-транспортних літаків Збройних сил Російської Федерації ІЛ-76.

"Заявки від Російської сторони щодо прибуття цих літаків не надходило. Прикордонному наряду, який прибув до місця посадки літаків, начальником гарнізону аеродром "Гвардійський" було відмовлено у здійсненні прикордонного контролю та заявлено, що вони не мають потреби у послугах Державної прикордонної служби України, а літаки будуть здійснювати посадку кожні 15 хвилин", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Після 1 березня, коли Рада Федерації Росії прийняла пропозицію президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну, в Севастополь зайшли 4 десантні кораблі.

"О 21.10 1 березня ц.р. у порт Севастополя зайшли два великих десантних кораблі  Балтійського флоту Російської Федерації "Калінінград" і "Мінськ". 2 березня цього року до м. Севастополь зайшли великі десантні кораблі «Оленігорський Горняк» Північного флоту та «Георгій Побєдоносєц» Балтійського флоту Російської Федерації. Захід військових кораблів здійснено з порушенням статті 30 Конвенції ООН по морському праву та пунктів 14 та 15 Правил плавання і перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, на рейдах та в портах України іноземних  військових  кораблів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 1996 року № 529, без дозволу Адміністрації Державної прикордонної служби України", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram