ГоловнаПолітика

Міноборони заперечує захоплення військових частин у Криму

Військовослужбовці залишаються вірними присязі, запевняють у Міністерстві

Міністерство оборони України заявляє, що інформація про захоплення російськими військовослужбовцями низки військових частин є неправдивою.

"Російська Федерація продовжує вести інформаційну війну проти України з метою виправдання своїх протиправних дій на території суверенної держави. Через засоби масової інформації та в мережі Інтернет поширюється неправдива інформація про нібито захоплення російськими військовослужбовцями штабу Командування Військово-Морських Сил України, 1-го окремого батальйону морської піхоти у місті Феодосія, 36-ї окремої бригади берегової оборони у селищі Перевальне та інших військових частин Збройних Сил України, які дислокуються на території АР Крим та у місті Севастополі", - йдеться в повідомленні Міністерства.

"Знаходячись в інформаційній блокаді, військовослужбовці військових частин та кораблів Збройних Сил України не піддаються на провокації, стійко та мужньо переносять труднощі в ситуації, що склалася. Мужність та стійкість кожного військовослужбовця Збройних Сил України в АР Крим дозволяють не допускати захоплення зброї, чітко виконувати завдання, визначені Законами та іншими нормативно-правовими актами України", - зазначає Міноборони.

Нагадаємо, в суботу Рада Федерації РФ дала президенту Володимиру Путіну дозвіл на застосування військової сили на території України. Останніми днями низка об'єктів в Криму (як цивільних, так і військових) заблокована російськими військовими. Українська сторона фактично не чинила опору, озброєних сутичок не зафіксовано. При цьому українські військовослужбовці відмовилися надати росіянам доступ до збройових складів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram