ГоловнаПолітика

Лондон звинуватив Москву в інтервенції в Україну

У разі продовження агресії дії Росії матимуть серйозні наслідки

Лондон звинуватив Москву в інтервенції в Україну
Уильям Хейг в Киеве
Фото: https://twitter.com/WilliamJHague

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг звинуватив Росію у військовій інтервенції в Україну.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Хейга, зроблену в Києві.

За словами Хейга, дії Росії створили дуже напружену та небезпечну ситуацію. Британський міністр також назвав ситуацію, що склалася, найбільшою європейською кризою у XXI столітті. У зв'язку із цим голова МЗС Великобританії попередив російську сторону, що в разі продовження агресії дії Росії матимуть серйозні економічні та політичні наслідки. Хейг визнав, що, за договором з Україною, Росія має право на розміщення в Криму військового контингенту і кораблів Чорноморського флоту, але повинна негайно забезпечити повернення всіх військовослужбовців РФ до місць дислокації.

Хейг прибув до Києва у другій половині дня в неділю. Вранці в понеділок він відвідав Майдан і поклав квіти в пам'ять про загиблих.

Раніше Великобританія вже засудила дії Росії проти України і призупинила підготовку до саміту "Великої вісімки" в Сочі, так само як іще шість учасників G8. 1 березня російського посла в Лондоні викликали в МЗС Великобританії.

У суботу Рада Федерації РФ дала президентові Володимиру Путіну дозвіл на застосування військової сили на території України. Після цього кілька об'єктів у Криму (і цивільних, і військових) заблокували російські військові. Українська сторона фактично не чинила спротиву, збройних сутичок не зафіксовано. При цьому українські військовослужбовці відмовилися надати росіянам доступ до складів зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram