ГоловнаПолітика

У Донецьку "губернатор-самозванець" повів людей на штурм облради

Він закликав Путіна: "Врятуйте нас, введіть в Донецьку область миротворчі війська!"

У Донецьку "губернатор-самозванець" повів людей на штурм облради
Павел Губарев
Фото: www.62.ua

Сьогодні вранці "губернатор-самозванець" Донецької області Павло Губарєв повів людей на штурм Донецької облради.

Натовп розбив вікна на вході в адміністративну будівлю і намагався прорватися до сесійної зали, повідомляє "Остров".

Проте людей зупинили самі організатори мітингу. Якась жінка попросила натовп замовкнути, після чого зажадала покинути подвір'я перед адміністративною будівлею і припинити спробу силового захоплення.

"Ми організація, а не стадо", - закликала вона. За її словами, Губарєв вже всередині і представники мітингувальників повинні проникати в будівлю легальним шляхом, а не громити її.

Нагадаємо, що командир так званого "Народного ополчення Донбасу" Павло Губарєв, який оголосив себе губернатором Донецької області, просив президента Росії ввести в Донецьку область війська. Про це він сказав, виступаючи на проросійському мітингу біля Донецької обласної державної адміністрації.

Він просив Верховного головнокомандувача Збройних сил Росії Володимира Путіна: "Врятуйте нас, введіть в Донецьку область миротворчі війська!"

Крім того, він зажадав від сесії Донецької обласної ради ухвалити його резолюцію.

У ній самозваний "губернатор" вимагає від ради визнати нелегітимними Верховну Раду України і Кабінет Міністрів, і так само будь-якого голову обласної адміністрації, якого призначає Київ. Він вимагає звільнити всіх керівників силових відомств і надати йому доступ до адміністративних будівель, комунікацій та банківських рахунків, необхідних для управління областю.

Нагадаємо, вчора Сергія Таруту призначили губернатором Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram