ГоловнаПолітика

ГПУ: здачу зброї військовослужбовцями розцінюватимуть як держзраду

Прокуратура оскаржила обрання Сергія Аксьонова прем'єром Криму

ГПУ: здачу зброї військовослужбовцями розцінюватимуть як держзраду
Фото: EPA/UPG

Залишення військовослужбовцями місць дислокації і здачу зброї розцінюватимуть як державну зраду, йдеться у зверненні колегії Генеральної прокуратури України.

Звернення є на сайті ГПУ.

"Військовослужбовці Збройних сил України повинні пам'ятати, що вони присягали на вірність українському народові. Тож виконання ними вимог здачі зброї, залишення військової техніки та місць дислокації буде розцінюватися як державна зрада з відповідними правовими наслідками", - наголошено в документі.

У відомстві також зазначили, що органи прокуратури оперативно реагують на факти незаконних дій і рішень щодо захоплення та припинення діяльності органів влади, а також на спроби неправомірно підпорядкувати правоохоронні підрозділи місцевої влади.

Зокрема, до адмінсуду подано позов про скасування низки рішень ВР АРК від 27 лютого. Серед них рішення про висловлення недовіри Раді Міністрів Криму, припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови кримського уряду, а також про організацію та проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень кримської автономії.

"Нині в державі не відбулося жодних змін у законодавстві, які погіршували б або утискали права громадян залежно від їх національності, мови чи віросповідання. Тому сепаратистські дії не мають під собою жодного реального ґрунту", - заявили в ГПУ.

Нагадаємо, в Криму російські військові блокують українські військові частини і загони Держприкордонслужби, вимагаючи здати зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram