ГоловнаПолітика

Україна закрила повітряний простір для військових літаків

При цьому всі аеропорти приймають цивільну авіацію

Україна закрила повітряний простір для військових літаків
Фото: http://www.pravda.com.ua/

Влада України закрила повітряний простір країни для військових літаків.

Про це заявив у неділю в.о. президента Олександр Турчинов на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Верховній Раді.

"Ми посилили охорону аеропортів і відпрацювали механізми, як їх захистити на випадок прямої агресії", - сказав Олександр Турчинов, наголосивши, що для нецивільної авіації повітряний простір України перекрито.

Однак, за його словами, усі аеропорти України працюють у нормальному режимі.

"Водночас українці та гості нашої держави можуть безперешкодно літати і приземлятися в українських аеропортах", - резюмував Турчинов.

Турчинов додав, що будь-які напади на об'єкти військової інфраструктури України будуть розцінювати як пряму агресію з боку Росії. На його думку, згоду Ради Федерації дозволити президентові Володимиру Путіну ввести війська в Україну фактично можна вважати оголошенням війни. Турчинов також попросив зарубіжних партнерів України на ділі допомогти його країні.

Натомість тимчасовий прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що, відповідно до наявних домовленостей, Росія не має права утримувати на території країни контингент, чисельність якого перевищує шість тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram