ГоловнаПолітика

Карпачова ініціює круглий стіл щодо Криму під егідою ОБСЄ

Ситуацію все ще можна залагодити, вважає вона

Карпачова ініціює круглий стіл щодо Криму під егідою ОБСЄ
Фото: obozrevatel.com

Перший Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова запропонувала провести міжнародний круглий стіл щодо ситуації в Криму під егідою ОБСЄ та за участю Росії.

Про це повідомляє прес-служба Карпачової.

"Упевнена, що сепаратистські настрої ніяк не відповідають інтересам і переконанням більшості кримчан. Швидше за все, підняття російських прапорів є не стільки проявом сепаратистських настроїв, скільки тривоги окремих груп населення за свою безпеку. А за гаслами про федералізацію (стоїть) необхідність реального місцевого самоврядування. У зв'язку із цим, факторам, що розхитують ситуацію в бік військової ескалації, потрібно протиставити зважену політику мирного врегулювання кризи, безумовного забезпечення гарантій Будапештського меморандуму 1994 року", - вважає вона.

Карпачова закликала використовувати всі засоби мирних переговорів.

"Як член правління Європейського інституту омбудсмена і представник ЄІО у Східній Європі вважаю за необхідне якнайшвидше залучення до процесу врегулювання ситуації в АРК ефективних інструментів ОБСЄ, зокрема верховного комісара у справах національних меншин. Ініціюю проведення міжнародного круглого столу щодо Криму під егідою ОБСЄ за участю Російської Федерації", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram