ГоловнаПолітика

Держдеп США загрожує Росії погіршенням відносин

Штати утримують Росію від окупації України

Держдеп США загрожує Росії погіршенням відносин
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Секретар Держдепу США (аналог нашого МЗС) Джон Керрі прогнозує різке погіршення російсько-американських відносин у разі ескалації Росією конфлікту в Україні. Про це йдеться в заяві Керрі.

"Якщо безпосередні та конкретні кроки не будуть зроблені Росією для деескалації напруження, то це сильно вплине на російсько-американські відносини і на міжнародне становище Росії", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Держдепу.

Керрі додав, що в другій половині дня провів консультації з колегами з різних країн світу для координації подальших кроків.

"Ми були єдині в нашій оцінці, і ми будемо працювати в тісній співпраці для підтримки України та її народу в цей історичний час", - сказав він.

Він нагадав, що США засуджують військове вторгнення Росії й окупацію території України, що є порушенням низки міжнародних договорів.

Окрім того, Керрі розмовляв по телефону з в.о. президента Олександром Турчиновим і запевнив його в підтримці Сполученими Штатами.

Як повідомляло агентство, в суботу, 1 березня, Рада Федерації Росії дозволила президентові Володимиру Путіну використовувати Збройні сили на території України.

Україна закликає всі країни-членів ООН захистити територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram