ГоловнаПолітика

Тимошенко повідомила Кличка, що балотується в президенти

"УДАР" відмовився від участі у формуванні Кабміну на знак протесту

Тимошенко повідомила Кличка, що балотується в президенти
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила лідера "УДАРу" Віталія Кличка в рамках розмови тет-а-тет, яка відбулася у Верховній Раді в понеділок увечері, про свій намір балотуватися в президенти України.

Про це в матеріалі "Новий світ" пише Соня Кошкіна.

Саме через цю ініціативу політсила Кличка відмовилася від участі у формуванні нового складу уряду, йдеться в тексті.

"- Ми готові співпрацювати, разом формувати уряд тощо. Але ви повинні підтвердити, що не збираєтеся балотуватися на президентську посаду, - звернувся до неї (Тимошенко, - Ред.) Віталій Кличко.

- Ні, я балотуватимуся, - відрізала Тимошенко.

- Тоді, вибачте, ми - конкуренти.

На цьому діалог, власне, закінчився", - йдеться в тексті.

Згодом про свої плани Тимошенко повідомила і соратників, під час розмови був і сам Кличко.

"До камінної зали парламенту прибули колеги та соратники ЮВТ. Їм Тимошенко теж заявила, що має намір поборотися за "посаду номер один". І тільки тоді Кличко, демонструючи винятковий ступінь обурення, підвівся і вийшов геть. Доходить до Віталія Володимировича повільно - з другого разу", - йдеться в тексті.

При цьому наголошують, що соратники екс-прем'єрки зустріли новину доволі насторожено, але от у найближчому її оточенні впевнені: за всі ці роки Тимошенко не розгубила електорат, який здебільшого ґрунтується на сільському населенні.

Водночас, йдеться в тексті, чіткість щодо балотування в президенти кандидатів від колишньої опозиції існує тільки щодо Арсенія Яценюка (він офіційно відмовився від таких намірів). Імовірними кандидатами в президенти, крім Тимошенко, залишаються Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Петро Порошенко та Михайло Добкін із Сергієм Тігіпком від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram