ГоловнаПолітика

Януковича, Пшонку, Захарченка, Клюєва й інших підозрюють в умисних убивствах

ГПУ розпочала відповідне кримінальне провадження

Януковича, Пшонку, Захарченка, Клюєва й інших підозрюють в умисних убивствах
Фото: www.president.gov.ua

Кільком колишнім вищим посадовим особам України оголошено про підозру в рамках розпочатого кримінального провадження за фактом убивств під час масових заходів на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013-го по лютий 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема, про підозру оголошено Вікторові Януковичу, Андрієві Клюєву, Вікторові Пшонці, Віталієві Захарченку, Олександрові Якименку та Станіславові Шуляку, а також кільком іншим особам.

У ГПУ нагадали, що 25 лютого Головне слідче управління Генпрокуратури розпочало відповідне кримінальне провадження.

"Відомості за ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство - карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначають у Генпрокуратурі.

У рамках цього провадження буде дано правову оцінку діям колишніх керівників органів прокуратури, які звільнилися або були звільнені із займаних посад.

Нагадаємо, напередодні Печерський районний суд міста Києва виніс постанову про затримання колишнього президента України Віктора Януковича. Також нагадаємо, за офіційною інформацією МОЗ, від 18 лютого в Києві загинули 82 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram