ГоловнаПолітика

"Свобода" пропонує створити Міністерство свободи слова та інформації

Членів ПР до роботи у відомстві допускати не можна, вважає Мірошниченко

"Свобода" пропонує створити Міністерство свободи слова та інформації
Игорь Мирошниченко
Фото: http://glagol.in.ua

Заступник глави комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко ("Свобода") закликав створити в Україні Міністерство свободи слова та інформації.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті "Свободи".

"Проблему безпеки інформаційного простору перезавантаження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не вирішить. На моє переконання, зараз у державі є необхідність створення Міністерства свободи слова та інформації. Це Міністерство має забезпечити безпеку інформаційного простору", - сказав Мірошниченко.

Депутат вважає, що саме через відсутність інформаційної безпеки Україна стикається з ксенофобськими висловлюваннями і загрозою територіальної цілісності країни.

При цьому Мірошниченко вважає, що у разі створення відомства до роботи в ньому не слід допускати членів Партії регіонів.

"Жодних представників Коломойського, Ахметова, Фірташа не буде, як і не буде представників телерадіоорганізацій, що належать залежним або пов'язаним з ними людям. В ефірі має бути свобода слова", - йдеться в повідомленні.

Також Мірошниченко вважає, що повинна бути негайно припинена пропаганда сусідньої країни. За його словами, телеканали повинні дотримуватися вимог законодавства та своїх програмних концепцій.

Нагадаємо, раніше лідер "Свободи" Олег Тягнибок запропонував призупинити трансляцію в Україні низки телеканалів, зокрема російських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram