ГоловнаПолітика

Наливайченко пообіцяв "регіоналам" розібратися з тиском на депутатів

Партія регіонів закликає взяти під контроль збройне населення

Наливайченко пообіцяв "регіоналам" розібратися з тиском на депутатів
Фото: Макс Левин

Новообраний глава СБУ Валентин Наливайченко на зборах фракції Партії регіонів зафіксував всі випадки нападу й тиску на депутатів від цієї політсили, запевнивши, що вживе заходів.

Про це LB.ua повідомила народний депутат Олена Бондаренко.

"Після приходу нової влади в Україні ще не почали діяти європейські норми захисту опозиції. А тиск на депутатів йде колосальний: когось залякують, комусь погрожують. Новообраний глава СБУ Наливайченко зафіксував всі випадки і пообіцяв розібратися", - заявила нардеп.

При цьому вона акцентувала на необхідності взяття під контроль величезної кількості зброї, яка знаходиться на руках у людей несанкціоновано.

"Для початку потрібно оголосити загальну амністію, щоб люди здали зброю, якою вони володіють незаконно. Про випадки пограбування магазинів зброї повідомлялося раніше. Другим етапом потрібно провести рейди з виявлення такої зброї у тих, хто не здає її вчасно. Це ж загроза для всіх громадян країни", - резюмувала Бондаренко.

Нагадаємо, відомо про щонайменше два випадки нападу на депутатів від Партії регіонів - Нестора Шуфрича і Віталія Грушевського - які під Верховною Радою потрапили в руки розгніваної юрби. Від народного самосуду в обох випадках їх врятували бійці самооборони Майдану і депутати від опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram