ГоловнаПолітика

Нардеп Міщенко вимагає відсторонити від роботи керівника аеропорту "Бориспіль"

За його словами, керівництво аеропорту дозволило чиновникам тікати з країни

Нардеп Міщенко вимагає відсторонити від роботи керівника аеропорту "Бориспіль"
Фото: Макс Левин

Позафракційний депутат Сергій Міщенко пропонує усунути від керівництва міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київ) Олексія Кочанова. Про це він заявив на погоджувальній раді у Верховній Раді в понеділок.

"Люди не розуміють, чому досі Кочанов та його заступник з безпеки займають свої робочі місця. Я прошу доручити всім уповноваженим, яких ми призначили, щоб вони негайно порушили кримінальні справи і затримали цих людей, тому що "Сім'я" (прим. - Віктора Януковича) досі вивозить всі цінності з аеропорту "Бориспіль", - сказав Міщенко, якого цитує ТСН.

У коментарях телеканалу "1+1" Міщенко також заявив про те, що аеропорт "Бориспіль" підконтрольний людям, наближеним до сім'ї Януковича, що дозволило забезпечити безперешкодну втечу чиновників із країни.

Як повідомив Міщенко: "Це забезпечують представники, які захопили аеропорт "Бориспіль". Це угруповання Кауфмана (прим. - Бориса Кауфмана), яке входило в "Сім'ю" Януковича, а зараз генеральний директор Кочанов та його заступник Таранов забезпечують коридори для відльоту чиновників. Вони "дерибанили" аеропорти "Одеса", "Сімферополь". Досі, на всіх оборотних коштах (прим. - контролюють фінансові потоки), і далі розкрадають аеропорт "Бориспіль", і ніхто їх не звільняє".

Як повідомляли в ЗМІ раніше, в липні 2013 року Олексія Кочанова призначили генеральним директором міжнародного аеропорту "Бориспіль". Кочанова представляв особисто міністр інфраструктури України Володимир Козак. До цього Кочанов очолював ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке експлуатує майновий комплекс аеропорту. Одеські ЗМІ писали, що саме міністр Козак допоміг передати державне підприємство у приватні руки структурам, афільованим з бізнесменами Борисом Кауфманом і Олександром Грановським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram