ГоловнаПолітика

Яценюк проти участі Партії регіонів у коаліції

Депутат наголосив, що новий уряд стане легітимним, коли його підтримає Майдан

Яценюк проти участі Партії регіонів у коаліції
Фото: Макс Левин

Лідер фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк виступає проти участі депутатів від фракції Партії регіонів у коаліції.

Про це він сказав журналістам.

"Я вважаю, що в сьогоднішніх політичних умовах Партія регіонів, на якій відповідальність за ті події, які були в Україні, не може бути учасником коаліції", - сказав він.

Водночас він сказав, що у вівторок буде друга зустріч з представниками Всеукраїнського об'єднання "Майдан", на якій обговорюватимуть можливість їхнього входження до складу Кабінету Міністрів.

"Щодо формування уряду, то я публічно заявляю, що цей уряд буде легітимним не тоді, коли за нього проголосують у парламенті, а коли він отримає підтримку людей, які стояли на Майдані. Саме тому вчора ми провели перше засідання з частиною представників Майдану, сьогодні в нас буде наступне засідання з Радою Майдану", - сказав Яценюк.

Основними цілями нового уряду є стабілізація фінансової й економічної ситуації в країні, договір з Міжнародним валютним фондом, реформа Міністерства внутрішніх справ, а також підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Депутат наголосив, що новий уряд стане легітимним не тоді, коли за нього проголосують у парламенті, а коли його підтримає Майдан.

Нагадаємо, спікер Олександр Турчинов закликав нардепів створити коаліцію і призначити прем'єра 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram