ГоловнаПолітика

Тимошенко й Ештон обговорили роль ЄС у налагодженні ситуації в Україні

Політики порушили тему формування нового уряду

Тимошенко й Ештон обговорили роль ЄС у налагодженні ситуації в Україні
Тимошенко, Эштон
Фото: пресс-служба БЮТ

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко і глава європейської дипломатії Кетрін Ештон обговорили у вівторок у Києві шляхи виведення країни з кризи, роль ЄС у цьому процесі та заходів щодо повернення курсу на євроінтеграцію.

Ештон привітала Тимошенко з визволенням і висловила захоплення її мужністю. У свою чергу, Тимошенко подякувала Ештон за підтримку українського народу "в його боротьбі за демократію і європейські цінності та її особисто", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Сторони обговорили ситуації в Україні, обмінялися думками щодо шляхів виходу з кризи. У цьому зв‘язку йшлося про перші кроки, які мають бути зроблені як з боку України, так і з боку ЄС задля стабілізації ситуації та відновлення курсу України на ЄС", - повідомляє прес-служба.

Окремою темою розмови стало питання пакету фінансово-економічної допомоги з боку ЄС, рішення про яке може бути прийнято найближчим часом, що "дозволить України вийти з найбільшої в її історії економічної кризи".

Тимошенко й Ештон також порушили тему формування нового уряду та наголосили, що в такому уряді мають бути представники Майдану й спеціалісти-технократи.

Як стало відомо раніше, верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон повідомила, що Європейський Союз обговорює можливість надання Україні короткострокових і довгострокових кредитів у рамках фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram