ГоловнаПолітика

Третя сотня Майдану обурена діями Ради (оновлено)

Народ теж хоче ухвалювати рішення

Сотники Третьої сотні Майдану пікетують Верховну Раду, вимагаючи пояснень, чому всі рішення в парламенті ухвалюють без участі Майдану.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Активісти вимагають публічних пояснень від в.о. президента Олександра Турчинова і трьох лідерів опозиції: Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока. Також присутні обурені, що в Раді продовжує засідати старий склад депутатів, а представники Майдану не мають доступу в Раду. У сотні вирішили делегувати активіста, який звернеться до народних обранців із парламентської трибуни.

Натиск присутніх наразі вдається стримувати Самообороні Майдану.

ОНОВЛЕННЯ. 13:00 До присутніх вийшов Андрій Парубій. Він запевнив людей, що на формування Кабміну потрібен час. Також серед можливих кандидатів у міністри він назвав Ольгу Богомолець, Євгена Ніщука, Тетяну Чорновол.

Сотня нагадала йому свої вимоги у вигляді проведення парламентських виборів разом із президентськими, а також необхідність відкриття кримінальних справ до кінця місяця проти всіх, хто стоїть за кровопролиттям у Києві. Вони запевнили, що не розійдуться з-під Ради, доки ці кримінальні справи не будуть порушені.

Нагадаємо, раніше Рада Майдану назвала чотири кандидатури на посади міністрів перехідного уряду. Згодом вона також висунула вимоги, щоб у новому Кабінеті Міністрів не було людей з-поміж 100 найбагатших в Україні.

У відповідь на це лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк назвав можливих кандидатів від Майдану в члени Кабміну: Ольга Богомолець, ректор Києво-Могилянської академії Сергій Квіт, громадський активіст Ігор Луценко, співачка Руслана Лижичко та координатор медичної служби Штабу національного спротиву Олег Мусій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram