ГоловнаПолітика

Херсонський губернатор Костяк подав у відставку

Керівнику області "наполегливо запропонували" написати заяву про звільнення

Херсонський губернатор Костяк подав у відставку
Фото: www.tnua.info

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк 24 лютого подав заяву про відставку за власним бажанням.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в обладміністрації.

"Близько 40 осіб піднялися на другий поверх ОДА в кабінет губернатора і наполегливо запропонували керівнику області написати заяву про звільнення. Костяк не сперечався і написав заяву про звільнення. Міліція не перешкоджала діям активістів", - повідомило джерело.

За його словами, серед тих, хто прийшов до губернатора, був екс-голова Херсонської обладміністрації Борис Сіленков.

Самооборона Херсонського Майдану оголосила, що облдержадміністрація переходить під її охорону.

Раніше повідомляли, що голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк подав заяву про відставку за власним бажанням.

У відставку подали Василь Ядуха (Хмельницька обл.), Олег Сало (Львівська обл.), Валентин Хоптян (Тернопільска обл.), Олександр Башкаленко (Волинська обл.), Василь Чуднов (Івано-Франківська обл.), Сергій Рижук (Житомирська обл.), Геннадій Ніколенко (Миколаївська обл.), Андрій Ніколаенко (Кіровоградська обл.), Олександр Удовиченко (Полтавська обл.), Іван Мовчан (Вінницька обл.).

Раніше під тиском заяву про відставку написав губернатор Чернівецької області Михайло Папієв.

Водночас, губернатор Донецької області Андрій Шишацький готовий співпрацювати і з новою владою. Не квапиться розлучатися з повноваженнями Михайло Добкін, який повернувся в Харків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram