ГоловнаПолітика

Начальник Генштабу наказував кинути армію проти Майдану (документ)

Юрій Ільїн планував залучити 2,5 тис. спецназівців

Начальник Генштабу наказував кинути армію проти Майдану (документ)
Юрий Ильин
Фото: http://new-sebastopol.com

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил Юрій Ільїн, призначений на посаду 19 лютого, розіслав 20 лютого підрозділам армії низку шифрограм, які свідчать про намір кинути військових для розгону Майдану, в тому числі - із застосуванням зброї.

Шифрограми оприлюднило видання "Главком".

Джерела видання стверджують, що попередній начальник Генштабу Володимир Замана відмовився виконувати злочинний наказ, і саме тому його оперативно замінили на Ільїна, який був готовий виконувати вказівки міністра Павла Лебедєва.

Шифрограми надійшли командирам 25-ї окремої повітряно-десантної бригади (Дніпропетровськ), 79-ї окремої аеромобільної бригади (Миколаїв), 73-го морського центру спеціального призначення (Очаків) і 1-ї окремої бригади морської піхоти.

"Це - найбільш боєздатні підрозділи Збройних Сил. У складі цих підрозділів є спецпризначенці та снайпери. Приблизна кількість військових, яких Ільїн планував залучити до найбільш масового злочину в історії України - 2,5 тис. осіб", - наголошується в матеріалі.

Варто зазначити, що 22 лютого Юрій Ільїн заявив ЗМІ, що армія залишається вірною конституційному обов'язку. "Особовий склад Збройних Сил України знаходиться в місцях постійної дислокації та виконує планові завдання", - сказав Ільїн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram